Onze hoveniers diensten

Bij New Generation Gardens hoveniers bieden we veel verschillende diensten aan, bekijk hieronder alles in het handige overzicht!
Hoveniers diensten

Bomen kappen of snoeien

Iedere kleine of grote boom heeft een bepaalde verzorging nodig en moet op een bepaalde manier gesnoeid of worden getopt. Wij kappen bomen ook in hun geheel en dragen zorg voor het afvoeren. Wij werken samen met een boomspecialist, waardoor wij ook op grote hoogte u van dienst kunnen zijn voor de risicovolle projecten of voor de verzorging van een (zieke) boom. Wij informeren u graag over het laten snoeien en kappen van uw hoge, grote of kleine bomen in uw tuin.

Beplanting

Beplanting in de tuin zorgt voor een mooie aangelegde tuin om trots op te zijn. Wij nemen u deze zorg graag uit handen en bieden advies voor de meest geschikte beplanting voor uw tuin. Wij stellen naar aanleiding van uw wensen een beplantingsplan op, gemaakt door een vakkundig hovenier. Op het moment dat het beplantingsplan is opgesteld en goedgekeurd , verzorgen wij de levering en de aanleg van uw beplanting samen met een planten onderhoud overzicht.

Buiten keuken op maat

Om optimaal van uw tuin te genieten, kunt u bij ons ook terecht voor een op maat gemaakte buiten keuken. U kunt kiezen voor een simpel werkblok, maar voor de echte kookfanaat kunnen wij een buitenkeuken opstellen waar u het hele jaar van kunt genieten.  Wij werken met verschillende materialen, maar de basis is van duurzaam hout. U kunt ervoor kiezen om een Green Egg barbecue te plaatsen of een gas barbecue. Kortom er is een ruime keuze beschikbaar. Wij bekijken met u graag de mogelijkheden en wensen.

Composiet

Steeds populairder in de tuinwereld is composiet. Composiet is een elegante combinatie van hout en kunststof. Daarmee geeft het uw tuin een luxe en natuurlijke uitstraling tegelijk. Het is duurzaam en kent weinig krimp en uitzetting. Wilt u weten welke opties wij u kunnen bieden voor de aanleg van een composiet schutting of wellicht vlonderdek? Neem dan contact op en wij helpen u graag verder.

Drainage tuin

Drainage is het afvoeren van overtollig water in uw tuin dat blijft liggen. Op deze manier wordt het grondwaterpeil in de tuin onder controle gehouden. Zo kan de bodem niet té nat worden. Door drainage voorkomt u verzakkingen in uw tuin én voorkomt u een hoop vervelende toestanden. Wij bieden meerdere soorten drainages. Welke drainage voor u een oplossing kan zijn, hangt af van meerdere factoren. Voor meer informatie helpen wij u graag verder.

Fietsenstalling op maat

Een houten fietsenstalling is zeer praktisch en vaak ook een must voor de fietser. Ook draagt een fietsenstalling voor minder kans op diefstal. Wij leveren maatwerk fietsenstallingen. Uiteraard kunt u op ons advies rekenen en bekijken wij samen wat de opties zijn, afhankelijk van uw budget. Zo heeft u een beschutte, veilige plek voor de fietsen en staat het opgeruimd in uw tuin!

(Kunst) gras aanleg

Wij leggen zowel gras, als kunstgras in de tuin. Afhankelijk van uw voorkeur bekijken wij samen de mogelijkheden. Wij werken met verschillende leveranciers samen en hebben een breed assortiment van gras en kunstgras beschikbaar. Zo is er voor ieder budget een goede kwalitatieve oplossing. Of u nu graag wit voetballen in de tuin of liever wilt genieten van een hapje en een drankje met uw voeten in het gras, wij helpen u graag verder!

Gazon onderhoud

Voor een mooi dicht gazon moet je regelmatig maaien. Zo heeft een jong ingezaaide grasmat behoefte aan veel water, terwijl een beschadigd gazon vraagt om de juiste herstelwerkzaamheden. U kunt er voor kiezen om ons in te schakelen wanneer u dat schikt, maar wij bieden ook de mogelijkheid om een onderhoudscontract op stellen waarin wij vastleggen welke taken wij gaan uitvoeren. Denk aan het uit te voeren onderhoud en met welke frequentie het onderhoud mag plaatsvinden. Wij helpen u graag bij het behouden van een mooi en verzorgd gazon.

Grondwerk / tuin afgraven

Een tuin afgraven is een ieder aan te raden wanneer u bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning heeft gekocht. De bestaande grond in de tuin is vaak niet vlak en de ondergrond is geen goede basis voor de aanleg van een tuin. Uit ervaring komen wij vaak tegen dat klanten met afwateringsproblemen zitten, waarbij er vaak bij de buren ook overlast ontstaat. Maar ook bij een tuinrenovatie is het slim de grond opnieuw uit te laten graven en zand te laten storten voor een solide ondergrond. Voor meer informatie helpen wij u graag verder.

Houten overkappingen op maat

Overkappingen zijn een mooie oplossing wanneer u veel wilt gebruik maken van uw tuin. U kunt er een prachtige zithoek plaatsen om te genieten van zomeravonden of in de wintermaanden juist met een buitenverwarming te genieten van een kop warme chocolademelk. Het plaatsen van een overkapping is een specialistische klus, waarbij een degelijke constructie erg belangrijk is om er voor te zorgen dat u jarenlang geen omkijken heeft naar uw overkapping. Kies u bijvoorbeeld voor Douglashout of gaat u voor hardhout met een langere levensduur? Wij denken graag met u mee voor een overkapping die naar uw wensen en budget voldoet.

Schuttingen / erafscheiding

Voor het plaatsen van een schutting bent u bij ons aan het goede adres. Of u nu een houten schutting wilt of een schutting met betonnen palen, wij helpen u graag verder. Wij hebben jarenlange ervaring  met het plaatsen van schuttingen van verschillende materialen. Denk hierbij aan composiet, kunststof, beton , verschillende soorten hout maar ook duurzaam hardhout. Wij werken met de top  3 leveranciers, zodat wij u de beste prijsgarantie kunnen bieden, maar ook kwaliteit. Wij dragen zorg voor transport, levering én plaatsen. Zo hoeft u niks meer te doen en bent u verzekerd van een schutting die nog jarenlang mee gaat. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Sierbestrating

De aanleg van sierbestrating is een goede investering voor uw tuin. De aanleg van sierbestrating moet door een vakman uitgevoerd worden, zodat u er nog lang plezier van heeft. Daarnaast is het van belang dat dit deskundig uitgevoerd wordt, zodat er bijvoorbeeld geen verzakkingen komen of erger water ophopingen in de tuin. Wij dragen zorg voor het leeg halen van uw oude tuin, zand aanleveren, egaliseren tot de bestrating. Ook werken wij samen met onze vaste leverancier voor het leveren van de perfecte siertegels voor uw tuin. Wij kijken met u mee en kunnen zo een offerte voor u opstellen.

Herbestrating

Wij worden door klanten vaak benaderd voor herbestrating. De tegels zijn vaak nog in goede staat en kunnen nog even mee. Dan is herbestrating een goede en kost besparende optie. Als u wilt herbestraten, maakt u gebruik van dezelfde tegels als die u nu hebt liggen in uw tuin. De tegels worden eerst verwijderd voor het ophogen van de bodem en het egaliseren. Vervolgens worden alle tegels weer strak en stevig teruggeplaatst met opsluitbanden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Rubberen tegels kindvriendelijk

Rubber (speelplaats)tegels zijn ideaal voor kinderen. Ze voorkomen door hun veerkracht en zacht oppervlak de nodige schrammen en pijnlijke val partijen. Deze ondergrond is ideaal voor onder een klimrek, glijbaan en schommels. U kunt kiezen uit verschillende maten en kleuren.

Snoeien

Snoeien doet groeien. Door planten regelmatig te snoeien, zullen ze goed groeien en bloeien. Er zijn verschillende momenten om te snoeien, dat is afhankelijk van de soort plant. Het kan hierbij gaan om struiken en bomen. Wij helpen u graag verder bij het snoeien en afvoeren van tuinafval.

Steiger renovatie of aanleg

Bij een tuin aan het water is de aanleg van een steiger vrijwel onmisbaar. Door het plaatsen van een steiger creëert u een manier om nog meer van uw tuin én van het water te genieten. Wij werken met verschillende materialen voor de aanleg van een steiger. Wij werken met palen en planken in allerlei lengtes, diktes en houtsoorten. Over het algemeen werken wij voor duurzaamheid met hardhout. Ook is er keuze uit de verschillende bevestigingsmaterialen zoals slotbouten, vlonderschroeven en worteldoek. Daarnaast helpen wij ook graag bij de renovatie van een bestaande steiger en het versterken van de steiger.

Stormschade verhelpen

Helaas kennen wij in Nederland heftige wind en soms ook storm. Indien u door storm last heeft omgewaaide bomen , schuttingen of afgebroken takken dan staan wij u graag tot dienst. Vaak kunt u deze schade verhalen bij uw verzekeraar. Wij helpen u graag verder bij stormschade. Indien u stormschade heeft verzoeken wij u contact op te nemen via whatsapp, zodat wij snel kunnen schakelen.

Tuin onderhoud / onkruid vrij

Ook voor de minder grote klussen zoals het onkruidvrij maken van de tuin, het schoonmaken van het terras,  het verwijderen van tuinafval of blad wegblazen helpen wij u graag verder. Het kan zo zijn dat u uw tuin eenmalig wilt laten opknappen of dat er toch het liefst het hele jaar door tuinonderhoud moet plaatsvinden. Denk hierbij aan eenmalig tuinonderhoud , periodiek tuinonderhoud, vakantieonderhoud , het voor- en najaar klaar maken van uw tuin of het winterklaar maken van uw tuin. Onze hoveniers staan graag tot uw beschikking.

Tuin reiniging

U wilt zo lang mogelijk genieten van de siertegels van uw tuin, maar helaas krijgt iedere tuin te maken met aanslag. Wij verwijderen alle aanslag door weersinvloeden, onkruid en algen vakkundig. Onkruid, mos, gras en vuil worden uit de voegen verwijderd. Waar nodig of gewenst, krijgen uw voegen een nieuwe vulling en worden uw gereinigde voegen opnieuw ingeveegd. Overigens reinigen wij niet enkel een tuinen maar ook terreinen of een dak terras.

Tuinaanleg

Een mooie tuin is geen overbodige luxe. Een tuin maakt uw woning compleet en verhoogt de waarde van uw woning. Door een buitenruimte kunt u en uw gezin veel meer genieten van de woonruimte. De kosten voor het aanleggen van een tuin kunnen wel erg uiteenlopen, omdat er heel veel mogelijkheden zijn.  Daarom kunt u rekenen op de expertise van onze hoveniers en adviseren wij u graag wat de mogelijkheden zijn voor de aanleg van uw droomtuin.

Tuinhuis op maat

Voor het bouwen van een tuinhuis helpen wij u graag verder. Wij werken samen met onze leveranciers nauw samen om uw wensen te kunnen waar maken. Er zijn verschillende opties en materialen waar wij mee werken. Afhankelijk van uw budget en ruimte bekijken onze vakmensen wat het meest geschikt is voor u.

Tuinontwerp

Een goed tuinontwerp is de basis voor jaren tuinplezier en verhoogt de waarde van uw woning. Wij bespreken samen met u uw eisen en wensen, de functionaliteit van uw tuin, de gewenste tuinsfeer en het beschikbare budget. Na onze afspraak zullen wij op basis van onze expertise uw droomtuin ontwerpen en op papier uitwerken in de officiële tekening.

Tuinverlichting

Tuinverlichting is voor elke tuin een absolute meerwaarde. Of u nu een grote of kleine tuin heeft. Het zorgt voor een prachtige uitstraling en zo kunt u ook in de avond genieten van uw tuin. Tegenwoordig is er enorm breed assortiment aan tuinverlichting die ook aangesloten kunnen worden op uw app! Behalve dat tuinverlichting een  luxe uitstraling heeft, is tuinverlichting ook praktisch. Bijvoorbeeld als u licht nodig heeft voor een looppad of oprit. Daarnaast geeft het ook een veilig gevoel vooral in de donkere wintermaanden. Wij werken met samen met meerdere leveranciers om zo een breed mogelijk aanbod te kunnen bieden. Onze elektricien legt  de gehele verlichting en zorgt dat alles goed en veilig is aangesloten. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Trampoline ingraven kindvriendelijk

Een trampoline ingraven ziet er mooier uit, omdat de trampoline veel minder opvalt in uw tuin. Ook is het veiliger, omdat kinderen minder diep naast de trampoline kunnen vallen. Wij raden klanten wel aan om een goede kwaliteit trampoline aan te schaffen, waar het frame roestwerend is. Want het frame komt direct in contact met de grond waardoor het in aanraking komt met vocht. Voor meer informatie helpen wij u graag verder.

Vijver aanleg

Heeft u een vijver die u wilt laten aanleggen? Dan helpen wij u graag. Er zijn verschillende opties voor een vijver. Denk hierbij aan vorm , materiaal en grote/ diepte. Ook kunnen wij een fontein of waterval aansluiten. Voor meer informatie helpen wij u graag verder.

Vlonder aanleg

Door een vlonder te plaatsen, verbeterd de uitstraling van uw tuin aanzienlijk en is praktisch voor gebruik. Hierbij komt dat de oever meer gebruik mogelijkheden krijgt na het plaatsen van een vlonder.Ook een vlonder die niet aan het water geplaatst is biedt verschillende mogelijkheden voor uw tuin of terras. Wij werken met verschillende soorten materialen voor vlonders. Denk hierbij aan hardhout , red cedar hout of composiet. De aanleg van een vlonder is vakwerk, als het goed uitgevoerd wordt heeft u nog jaren lang plezier van uw vlonder zonder verzakkingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.
PRIJSOFFERTE

Wat hebben wij nodig?

1
Tuinafmetingen

Hoeveel bij hoeveel meter is uw tuin?

2
Foto's

Kunt u ons foto's van uw tuin sturen?

3
Bereikbaarheid

Is uw tuin bereikbaar via huis of via tuin?

4
Dienst

Waarmee zouden wij u kunnen helpen?

4
Budget

Heeft u een budget voor dit project?

Neem contact op

Realiseer uw droomtuin

Gebruik ons handige formulier om uw prijsindicatie te ontvangen via e-mail.

Neem contact op
Hulp

Veelgestelde vragen

Alle vragen over een hovenier, een hoveniersbedrijf of over New Generaration Gardens.
Wat doet een hovenier?
Een hovenier is iemand die zich gespecialiseerd heeft in openbaar groen: Dat betekend dat hij zich bezighoudt met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen en andere diensten die alles met tuinen, parken, platsoenen, groenstroken te maken hebben.
Wat is het verschil tussen een tuinman en een hovenier?
Het verschil tussen een tuinman en een hovenier; een tuinman is vaak in dienst bij een bedrijf, of tuineigenaar; een hovenier is dat niet. Vaak werkt een hovenier als zelfstandige of bij een hoveniersbedrijf. Een hovenier kan meer dan alleen tuinen aanleggen, maar ook tuinen onderhouden, ontwerpen en aanleggen.
Wat kost een hovenier?
Dat is lastig te zeggen, Iedere tuin is anders, denk hierbij aan afmetingen , huidige staat van uw tuin, hoogte verschillen en nog veel meer. Dit verschilt heel erg van klus tot klus. Stuur ons een verzoek om te kijken hoeveel het kost.
Whatsapp